Τρόποι χρήσης των Βοτάνων

Βότανα

Πώς να Φτιάξετε Εγχύσεις Βοτάνων

Οι εγχύσεις γίνονται από τα πιο ευαίσθητα μέρη του φυτού, όπως τα φύλλα, τα άνθη και τα αρωματικά μέρη. Αυτά τα εύθραυστα μέρη του φυτού πρέπει να μουλιάζουν αντί να βράζονται, επειδή αποδίδουν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες πιο εύκολα από ό,τι οι πιο σκληρές ρίζες και φλοιούς.

Για να φτιάξετε μια έγχυση, απλά βράστε 1 φλιτζάνι νερό για κάθε 1 κουταλιά της σούπας βότανο. Ρίξτε το νερό πάνω από το βότανο ή τα βότανα και αφήστε το να μουλιάσει για 30 έως 60 λεπτά. Η αναλογία νερού προς βότανο και ο απαιτούμενος χρόνος για την έγχυση ποικίλλουν σημαντικά, ανάλογα με το βότανο. Ξεκινήστε με τις παραπάνω αναλογίες και πειραματιστείτε. Όσο περισσότερο βότανο χρησιμοποιείτε και όσο περισσότερο το αφήνετε να μουλιάσει, τόσο πιο δυνατό θα είναι το ρόφημα. Αφήστε τις γευστικές σας αισθήσεις να σας καθοδηγήσουν.

Πώς να Φτιάξετε Βάμματα Βοτάνων

Τα βάμματα είναι συμπυκνωμένα υγρά εκχυλίσματα βοτάνων. Είναι πολύ ισχυρά και λαμβάνονται σε μικρές δόσεις, συνήθως αραιωμένα σε ζεστό νερό ή χυμό. Επειδή είναι τόσο συμπυκνωμένα, πρέπει να χορηγούνται προσεκτικά και με μέτρο. (Για χρόνιες καταστάσεις, χρησιμοποιήστε 1/2 έως 1 κουταλάκι του γλυκού βάμμα τρεις φορές την ημέρα. Για οξείες καταστάσεις, χρησιμοποιήστε 1/4 έως 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάθε 30 έως 60 λεπτά μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.)

Τα περισσότερα βάμματα παρασκευάζονται με αλκοόλ ως κύριο διαλύτη ή εκχυλιστικό. Αν και η ποσότητα του αλκοόλ είναι πολύ μικρή, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μην χρησιμοποιούν βάμματα με βάση το αλκοόλ για διάφορους λόγους. Αποτελεσματικά βάμματα μπορούν να παρασκευαστούν με φυτική γλυκερίνη ή μηλόξυδο ως διαλύτη.

  1. Ψιλοκόψτε τα βότανά σας. Συνιστώ τη χρήση φρέσκων βοτάνων όποτε είναι δυνατόν. Υψηλής ποιότητας αποξηραμένα βότανα θα λειτουργήσουν επίσης καλά, αλλά ένα από τα πλεονεκτήματα του βάμματος είναι η ικανότητα διατήρησης των φρέσκων ιδιοτήτων του φυτού. Τοποθετήστε τα βότανα σε ένα καθαρό, ξηρό βάζο.
  2. Ρίξτε αρκετό διαλύτη για να καλύψετε τα βότανα και συνεχίστε να ρίχνετε μέχρι το υγρό να ανέβει 2 έως 3 ίντσες πάνω από τα βότανα. Τα βότανα πρέπει να είναι πλήρως βυθισμένα. Καλύψτε με ένα καπάκι που εφαρμόζει σφιχτά.

Σημείωση: Αν χρησιμοποιείτε φυτική γλυκερίνη, αραιώστε τη με ίση ποσότητα νερού πριν την ρίξετε πάνω από τα βότανα. Αν χρησιμοποιείτε ξύδι, θερμάνετε το πρώτα.

  1. Τοποθετήστε το βάζο σε ένα ζεστό μέρος και αφήστε τα βότανα και το υγρό να μουλιάσουν (μακρυνθούν) για 4 έως 6 εβδομάδες – όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα.
  2. Ανακινείτε το βάζο καθημερινά κατά τη διάρκεια της περιόδου μακροχρόνιας εκχύλισης. Αυτό όχι μόνο αποτρέπει τα βότανα από το να συσσωρεύονται στον πάτο του βάζου, αλλά αποτελεί και μια πρόσκληση για να επιστρέψει λίγη από τη μαγεία της παρασκευής φαρμάκων. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανακίνησης, μπορείτε να τραγουδήσετε στα βαζάκια με τα βάμματα σας, να τα ανακατεύετε στο φως του φεγγαριού ή του ήλιου, να κυματίζετε φτερά πάνω τους – ό,τι σας εμπνέει η φαντασία και η διαίσθησή σας.

Πώς να Φτιάξετε Απλές Κρέμες με Βότανα για την Επιδερμίδα

Οι κρέμες για την επιδερμίδα που έχουν εμποτιστεί με βότανα μπορούν να προσθέσουν ένα επιπλέον επίπεδο πολυτέλειας στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Επιπλέον, η χρήση βοτάνων στην κρέμα σας μπορεί να προσφέρει πρόσθετα οφέλη για την επιδερμίδα σας. Για παράδειγμα, μπορεί να αναζωογονήσει την επιδερμίδα σας και να σας κάνει να φαίνεστε πιο ξύπνιοι. Η παρασκευή απλών κρεμών δεν είναι δύσκολη και δεν απαιτεί πολύ χρόνο, και το τελικό προϊόν μπορεί να διαρκέσει μέχρι και έναν ολόκληρο χρόνο. Φανταστείτε να χρησιμοποιείτε το αγαπημένο σας βότανο στην αγαπημένη σας κρέμα επιδερμίδας κάθε μέρα! Μάθετε πώς να προετοιμάσετε μια απλή κρέμα ακολουθώντας τη συνταγή της Herb Affair για την παρασκευή βοτανικής κρέμας για την επιδερμίδα.

Βότανα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: Άνθος Ιβίσκου, Κόκκινο Τσάι Rooibos, Άνθη Καλέντουλας, Λεβάντα, Άχυρο Βρώμης, Άνθη Χαμομηλιού, Πράσινο Τσάι ή Φλοιό Γλιστρίδας.

Συστατικά για την Προετοιμασία Βοτανικών Κρεμών

  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα επιδερμίδας
  • 1 κουταλιά της σούπας βότανα – αποξηραμένα
  • Διηθητήρας (με λεπτό πλέγμα)

Συνταγή για την Προετοιμασία Κρέμας

Πρώτα, λιώστε την κρέμα σε διπλό λέβητα – ένα μπολ τοποθετημένο πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αποξηραμένα βότανα. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι η κρέμα να πάρει το χρώμα των βοτάνων. Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά, και στη συνέχεια στραγγίστε την κρέμα χρησιμοποιώντας τον διηθητήρα. Τοποθετήστε την στραγγισμένη κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ για να κρυώσει, και στη συνέχεια μεταφέρετε την κρέμα σε σκούρα μπουκάλια. Φυλάξτε τα μπουκάλια σε σκοτεινό, δροσερό μέρος, όπου η κρέμα θα διατηρηθεί για χρήση έως και έναν χρόνο.