Από  7,15

Περιγραφή

Λατινική Ονομασία: Commiphora Myrrha

Η Commiphora Myrrha, κοινώς γνωστή ως μύρο, είναι ένα μικρό δέντρο ή θάμνος που προέρχεται από την Αραβική Χερσόνησο και την Ανατολική Αφρική. Το μύρο συλλέγεται κάνοντας τομές στο φλοιό του δέντρου Commiphora myrrha, επιτρέποντας στη ρητίνη να διαρρεύσει και να σκληρύνει σε κοκκινοκαφέ δάκρυα ή σβώλους. Η ρητίνη έχει ένα διακριτικό, αρωματικό άρωμα. Το δέντρο είναι επίσης γνωστό για την ικανότητά του να προσαρμόζεται σε ξηρά περιβάλλοντα και θεωρείται πολύτιμος πόρος στην παραδοσιακή ιατρική και τις πολιτιστικές πρακτικές.

– Το μύρο περιέχει ενώσεις που διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση αναπνευστικών προβλημάτων όπως ο βήχας, το κρυολόγημα και η βρογχίτιδα.

– Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση βακτηρίων, ιών και μυκήτων.

– Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πλάκας, στην πρόληψη της νόσου των ούλων και στη φρεσκάριση της αναπνοής.

– Το μύρο μπορεί να βοηθήσει να καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα, να μειώσει τη φλεγμονή και να προωθήσει την επούλωση.

- Η ρητίνη μύρου μπορεί να καεί ως θυμίαμα. Απλώς ανάψτε έναν δίσκο με κάρβουνο που έχει σχεδιαστεί για την καύση ρητινών, τοποθετήστε τον σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα δοχείο και πασπαλίστε μερικά μικρά κομμάτια ρητίνης μύρου από πάνω του. - Μπορείτε να προσθέσετε ρητίνη μύρου σε σπιτικά προϊόντα περιποίησης δέρματος, όπως κρέμες, λοσιόν και βάλσαμα.
- Αν και είναι γενικά ασφαλές όταν χρησιμοποιείται σε συνιστώμενες ποσότητες, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες ενέργειες όπως νεφρική βλάβη ή καρδιακά προβλήματα. - Μερικά άτομα μπορεί να εμφανίσουν ερεθισμό του δέρματος ή αλλεργικές αντιδράσεις όταν το μύρο εφαρμόζεται τοπικά. - Η κατάποση μύρου σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερική δυσφορία, συμπεριλαμβανομένης της ναυτίας, του εμέτου ή της διάρροιας. - Οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση του μύρου καθώς μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις της μήτρας και επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος Μ/Δ
Ποσότητα

50 γραμμ., 100 γραμμ., 200 γραμμ., 300 γραμμ., 400 γραμμ., 500 γραμμ., 600 γραμμ., 750 γραμμ., 1000 γραμμ. (1 Κιλό), 2000 γραμμ. (2 Κιλά), 3000 γραμμ. (3 Κιλά), 4000 γραμμ. (4 Κιλά), 5000 γραμμ. (5 Κιλά)

Κωδικός προϊόντος: MYR Κατηγορία: