Από  5,95

Περιγραφή

Λατινική Ονομασία: Artemisia Vulgaris L.

Χώρα Προέλευσης: Ουγγαρία

Η Artemisia vulgaris, ευρέως γνωστή ως αψιθιά, είναι ένα πολυετές ποώδες φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Asteraceae. Ιθαγενής στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Τα φύλλα είναι βαθιά λοβωμένα, σκούρα πράσινα στην κορυφή και ασημί στην κάτω πλευρά, δίνοντας στο φυτό μια ξεχωριστή εμφάνιση. Η αψιθιά έχει μακρά ιστορία χρήσης στην παραδοσιακή ιατρική, τη βοτανολογία και τις μαγειρικές πρακτικές, που συχνά εκτιμάται για τα πιθανά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πεπτικής υποστήριξης και της χρήσης του ως ήπιου ηρεμιστικού. Επιπλέον, έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορους πολιτισμούς για τις αρωματικές του ιδιότητες και μερικές φορές καίγεται ως προστατευτικό βότανο. Η αψιθιά έχει μια πλούσια, γήινη γεύση που μπορεί να θυμίζει φασκόμηλο ή αψιθιά.

– Η αψιθιά χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ανακούφιση πεπτικών προβλημάτων όπως φούσκωμα, αέρια και δυσπεψία.

– Το βότανο χρησιμοποιείται συχνά για την ανακούφιση της εμμηνορροϊκής δυσφορίας και τη ρύθμιση των εμμηνορροϊκών κύκλων.

– Έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσική θεραπεία για την αϋπνία.

– Παραδοσιακά, η αψιθιά έχει χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση αναπνευστικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων του βήχα και του κρυολογήματος, βοηθώντας στην απομάκρυνση της βλέννας.

– Τα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τοπικά για τη θεραπεία ερεθισμών του δέρματος, μικροτραυμάτων και τσιμπημάτων, λόγω των καταπραϋντικών τους ιδιοτήτων.

– Τσάι/Εγχύματα

Χρησιμοποιήστε αποξηραμένα φύλλα αψιθιάς και βράστε 1-2 κουταλάκια του γλυκού σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό για περίπου 10-15 λεπτά. Σουρώνουμε και γλυκαίνουμε με μέλι ή προσθέτουμε λεμόνι κατά βούληση.

– Στη Μαγειρική

Τα αποξηραμένα φύλλα αψιθιάς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καρύκευμα σε διάφορα πιάτα, όπως κρέας, ψάρι και μαγειρευτά. Μπορούν επίσης να προστεθούν σε πιάτα με ρύζι ή δημητριακά για γεύση. Χρησιμοποιήστε τα φύλλα ως συστατικό στη γέμιση για πουλερικά ή λαχανικά.

– Η αψιθιά θεωρείται γενικά ασφαλές για χρήση σε μέτριες ποσότητες.

– Μερικά άτομα μπορεί να παρουσιάσουν αλλεργικές αντιδράσεις, όπως δερματικά εξανθήματα, κνησμό ή πρήξιμο.

– Υψηλές δόσεις αψιθιάς μπορεί να προκαλέσουν πεπτικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης της ναυτίας, του εμέτου ή της διάρροιας.

– Σε πολύ υψηλές δόσεις, μπορεί να είναι τοξικό. Τα συμπτώματα της τοξικότητας μπορεί να περιλαμβάνουν ζάλη, σύγχυση ή παραισθήσεις.

– Η αψιθιά γενικά δεν συνιστάται για έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες λόγω της πιθανότητας διέγερσης της μήτρας και της έλλειψης δεδομένων ασφάλειας.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος Μ/Δ
Ποσότητα

25 γραμμ., 50 γραμμ., 100 γραμμ., 200 γραμμ., 300 γραμμ., 400 γραμμ., 500 γραμμ., 600 γραμμ., 750 γραμμ., 1000 γραμμ. (1 Κιλό), 1500 γραμμ. (1.5 Κιλό), 2000 γραμμ. (2 Κιλά), 3000 γραμμ. (3 Κιλά), 4000 γραμμ. (4 Κιλά), 5000 γραμμ. (5 Κιλά)

Κωδικός προϊόντος: MUGW/MUGWOLEAV Κατηγορίες: ,