Από  6,60

Περιγραφή

Λατινική Ονομασία: Artemisia Vulgaris L.

Χώρα Προέλευσης: Ουγγαρία

Η Artemisia vulgaris, ευρέως γνωστή ως αψιθιά, είναι ένα πολυετές ποώδες φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Asteraceae. Ιθαγενής στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Τα φύλλα είναι βαθιά λοβωμένα, σκούρα πράσινα στην κορυφή και ασημί στην κάτω πλευρά, δίνοντας στο φυτό μια ξεχωριστή εμφάνιση. Το Mugwort έχει μακρά ιστορία χρήσης στην παραδοσιακή ιατρική, τη βοτανολογία και τις μαγειρικές πρακτικές, που συχνά εκτιμάται για τα πιθανά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πεπτικής υποστήριξης και της χρήσης του ως ήπιου ηρεμιστικού. Επιπλέον, έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορους πολιτισμούς για τις αρωματικές του ιδιότητες και μερικές φορές καίγεται ως προστατευτικό βότανο. Το Mugwort έχει μια πλούσια, γήινη γεύση που μπορεί να θυμίζει φασκόμηλο ή αψιθιά.

– Η αψιθιά χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ανακούφιση πεπτικών προβλημάτων όπως φούσκωμα, αέρια και δυσπεψία.

– Το βότανο χρησιμοποιείται συχνά για την ανακούφιση της εμμηνορροϊκής δυσφορίας και τη ρύθμιση των εμμηνορροϊκών κύκλων.

– Έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσική θεραπεία για την αϋπνία.

– Παραδοσιακά, η αψιθιά έχει χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση αναπνευστικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων του βήχα και του κρυολογήματος, βοηθώντας στην απομάκρυνση της βλέννας.

– Τα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τοπικά για τη θεραπεία ερεθισμών του δέρματος, μικροτραυμάτων και τσιμπημάτων, λόγω των καταπραϋντικών τους ιδιοτήτων.

– Τσάι/Έγχυμα

Ανακατέψτε 1-2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη αψιθιάς με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και βράστε για 10-15 λεπτά. Σουρώνετε το μείγμα (χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα ή πανί) για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα σκόνης. Γλυκάνουμε με μέλι ή προσθέτουμε λεμόνι κατά βούληση.

– Smoothies και Χυμοί

Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη αψιθιάς στην αγαπημένη σας συνταγή για smoothie ή χυμό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

– Μαγειρικές Χρήσεις

Χρησιμοποιήστε σκόνη αψιθιάς ως μπαχαρικό σε διάφορα πιάτα. Μπορεί να βελτιώσει τη γεύση των κρεάτων, των ψαριών, της σούπας και των μαγειρευτών. Ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα και προσαρμόστε τη γεύση. Ενσωματώστε σκόνη αψιθιάς σε γέμιση για πουλερικά ή λαχανικά για να προσδώσετε μια μοναδική φυτική γεύση. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη σε συνταγές ψωμιού, μάφιν ή τηγανιτών.

– Μάσκες προσώπου

Αναμείξτε σκόνη αψιθιάς με γιαούρτι, μέλι ή νερό για να δημιουργήσετε μια πάστα. Απλώστε στο πρόσωπο και αφήστε το να καθίσει για 10-15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

 

– Η αψιθιά θεωρείται γενικά ασφαλές για χρήση σε μέτριες ποσότητες.

– Μερικά άτομα μπορεί να παρουσιάσουν αλλεργικές αντιδράσεις, όπως δερματικά εξανθήματα, κνησμό ή πρήξιμο.

– Υψηλές δόσεις αψιθιάς μπορεί να προκαλέσουν πεπτικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης της ναυτίας, του εμέτου ή της διάρροιας.

– Σε πολύ υψηλές δόσεις, μπορεί να είναι τοξικό. Τα συμπτώματα της τοξικότητας μπορεί να περιλαμβάνουν ζάλη, σύγχυση ή παραισθήσεις.

– Η αψιθιά γενικά δεν συνιστάται για έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες λόγω της πιθανότητας διέγερσης της μήτρας και της έλλειψης δεδομένων ασφάλειας.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος Μ/Δ
Ποσότητα

50 γραμμ., 100 γραμμ., 200 γραμμ., 300 γραμμ., 400 γραμμ., 500 γραμμ.

Κωδικός προϊόντος: MUGWPOW Κατηγορίες: , ,