Από  5,65

Περιγραφή

Latin Name: Terminalia Chebula

Χώρα Προέλευσης: Ινδία

Το Terminalia chebula, κοινώς γνωστό ως δέντρο harad ή harar, είναι ένα φυλλοβόλο δέντρο που είναι εγγενές στην Ινδική υποήπειρο και τη Νοτιοανατολική Ασία. Είναι μέλος της οικογένειας Combretaceae. Το δέντρο έχει μικρά, λευκά άνθη και παράγει στρογγυλούς, καφέ καρπούς που περιέχουν έναν έως τρεις σπόρους. Ο καρπός του δέντρου myrobalan είναι γνωστός ως “myrobalan berry” ή απλά “Μιρομπαλάν”. Ο καρπός έχει μια ζαρωμένη εμφάνιση όταν στεγνώσει. Το Χαράντ θεωρείται ιερό δέντρο στον Ινδουισμό και συνδέεται με τον Λόρδο Σίβα. Έχει γλυκιά, ξινή, πικρή γεύση.

– Το Μιρομπαλάν περιέχει αντιοξειδωτικά, καταπολεμώντας το οξειδωτικό στρες και αποτρέποντας την καταστροφή των κυττάρων.
– Ο καρπός είναι μια πλούσια πηγή φυτικών ινών, βοηθά στην πέψη, αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα και ρυθμίζει τις κινήσεις του εντέρου.
– Μπορεί να έχει την ικανότητα να μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και γι’ αυτό είναι ωφέλιμο για άτομα με διαβήτη.
– Ο καρπός είναι άφθονος σε βιταμίνη C, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προλαμβάνει μολύνσεις και προάγει το υγιές δέρμα καταπολεμώντας τα σημάδια γήρανσης όπως τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

– Τσάι/Έγχυμα
Ξεπλύνετε τα μούρα Μιρομπαλάν κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε ακαθαρσίες και υπολείμματα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό να βράσει. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα μούρα Μιρομπαλάν στην κατσαρόλα με νερό που βράζει. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μούρα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά. Στραγγίστε το τσάι Μιρομπαλάν μέσα από ένα λεπτό διχτυωτό σουρωτήρι ή πανί για να αφαιρέσετε τα μούρα και τα ιζήματα. Δοκιμάστε το τσάι και προσθέστε ζάχαρη αν θέλετε, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Σερβίρετε το τσάι ζεστό ή κρύο, γαρνίροντας προαιρετικά με λίγα μούρα Μιρομπαλάν.

-Το Μιρομπαλάν, ή Haritaki, θεωρείται ασφαλές όταν καταναλώνεται σε κατάλληλες δόσεις.

– Μερικά άτομα μπορεί να εμφανίσουν ήπια γαστρεντερικά προβλήματα όπως διάρροια, ναυτία ή κοιλιακή δυσφορία.

– Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστούν αλλεργικές αντιδράσεις όπως δερματικά εξανθήματα, κνησμός ή πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών ή της γλώσσας μετά την κατανάλωση του Μιρομπαλάν.

– Οι έγκυες και οι γυναίκες που θηλάζουν θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν από τη χρήση του Terminalia Chebula λόγω περιορισμένων δεδομένων ασφάλειας κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος Μ/Δ
Ποσότητα

50 γραμμ., 100 γραμμ., 200 γραμμ., 300 γραμμ., 400 γραμμ., 500 γραμμ., 600 γραμμ., 750 γραμμ., 1000 γραμμ. (1 Κιλό), 2000 γραμμ. (2 Κιλά)

Κωδικός προϊόντος: MYROBA Κατηγορίες: , ,