Ποικιλίες τσαγιού

Τσάι

Το τσάι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στον κόσμο, με πλούσια ιστορία και ποικιλία γεύσεων. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες τσαγιού, οι οποίες προέρχονται όλες από το φυτό Camellia sinensis, αλλά διαφέρουν ως προς τον τρόπο επεξεργασίας τους. Οι κύριες κατηγορίες είναι το πράσινο τσάι, το μαύρο τσάι, το λευκό τσάι, το τσάι Oolong και το τσάι Pu-erh. Το πράσινο τσάι είναι ελαφρύ και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ενώ το μαύρο τσάι έχει πιο έντονη γεύση λόγω της ζύμωσης. Το λευκό τσάι είναι το πιο ελαφρύ και λεπτό, με την πιο απλή επεξεργασία. Το Oolong συνδυάζει χαρακτηριστικά του πράσινου και του μαύρου τσαγιού, ενώ το Pu-erh υφίσταται ζύμωση και ωρίμανση, αποκτώντας μοναδική γεύση.